Gå vidare till innehållet

Möt Martin Larsson, vår nya Key Account Manager

Publicerat: 29. maj 2020

Vem är du, Martin?
Från början är jag byggnadsingenjör utbildad vid KTH . Jag började arbeta inom klassisk teknik och bytte sedan över till IT som har varit mitt område i över 20 år nu. Jag har arbetat för mjukvaruföretaget Genero Solutions sedan 2006, efter deras tillväxt från att ha 10 kunder när jag började, till över 80 när jag lämnade.

Jag bor i Upplands Väsby med min sambo och två barn. Förutom att spendera tid med familjen, tar mountainbike upp en hel del av min fritid.

Vad brinner du för?
Jag strävar efter att alltid utvecklas. Jag brinner för kontinuerlig utveckling, både relaterat till min egen kompetens och kunskap, och när det gäller att utveckla produkter, tjänster eller hela branscher. Att vara en del av en process eller ett projekt under en expansionsfas är bränsle till min motor, och jag älskar när saker verkligen börjar rulla.

Vilka är dina mest relevanta erfarenheter och hur kommer dessa upplevelser att gynna din roll som Key Account Manager?
Min tidigare arbetsgivare tillhandahåller CRM-tjänster till dagligvaruhandeln i Norden och efter att ha arbetat med just denna marknad i flera år kommer det att vara praktiskt. Jag var också en del av en resa från analog till digital på Genero, vilket jag tror är en relevant upplevelse för mitt nya jobb. Detaljhandeln har fortfarande en lång väg att gå för att frigöra sin fulla potential när det gäller e-handel och digitalisering.

Varför ville du gå med i StrongPoint?
Jag tror mycket på de e-handelslösningar som StrongPoint erbjuder. E-handeln accelereras av den rådande situationen men växer också snabbt även när man inte tar hänsyn till corona. Jag ville vara med i denna utveckling och arbeta för ett innovativt, framåttänkande och spännande företag. StrongPoint passar den beskrivningen, så jag landade här. Jag ser verkligen fram emot att lära känna företaget och människorna på StrongPoint.

Hur kommer du i din nya roll som Key Account Manager att bidra till att öka effektiviteten och förenkla e-handeln och butiksverksamheten i detaljhandeln?
Jag hoppas och tror att jag kan bidra till att ytterligare stärka StrongPoint som den självklara partnern för butikskedjor överväger att implementera ny butiksteknologi och e-handelslösningar. Jag vill att StrongPoint ska ses som mer än en systemleverantör, men en partner som också tillför värde till våra kunders verksamhet genom kunskap och erfarenhet.

Hur ser du på framtiden för detaljhandeln?
Jag skulle inte vara den första att säga att e-handeln inom detaljhandeln fortfarande har stor potential i Norden, särskilt när det gäller dagligvaror. Jag tror att vi kommer att se en högre efterfrågan på leveranslösningar och obemannade försäljningsställen. Jag tror också att det kommer att vara viktigt att förbättra online-shoppingupplevelsen genom att hitta smarta sätt att integrera några av de aspekter som människor uppskattar med fysiska butiker under de kommande åren. Ökad användning av AI för att förbättra anpassningen av shoppingupplevelsen till varje enskild kund är en annan utveckling vi kommer att se framöver.