Gå vidare till innehållet

Volati AB köper StrongPoint Labels

Publicerat: 28. juni 2021

StrongPoint AS: s etikettverksamhet, StrongPoint Labels, kommer nu att ingå i den svenska industrikoncernen Volati AB, som tar över ägandet den 1 Juli 2021.

Volati är redan ägare av etikettföretagen Ettiketto AB, Beneli AB och Märkas AB. Det innebär att du som kund får tillgång till en större och starkare organisation med en mycket mer omfattande produktionsapparat och ett bredare produktsortiment. Det nya ägandet ger oss nya möjligheter och gör oss konkurrenskraftiga i flera segment.

”Vi ser väldigt positivt på att Volati blir ny ägare till StrongPoint Labels. Volati är en långsiktig och stabil ägare och med deras befintliga bolag, Ettiketto, Beneli och Märkas finns det en djup och lång branscherfarenhet. Detta ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla StrongPoint Labels och förstärka vårt helhetserbjudande till våra kunder.”
– Leif Persson, VD StrongPoint Labels.

StrongPoint Labels kompletterar vårt befintliga erbjudande mycket väl genom sin spetskompetens inom digital produktion och långvarig branscherfarenhet. Vi ser fram emot samarbetet mellan våra företag och de nya möjligheterna som den bredare produktportfölj vi kan erbjuda våra kunder”.
– Rikard Ahlin, tillträdande styrelseordförande för StrongPoint Labels.

All kontaktinformation kommer att vara densamma och vi kommer senare i år att fortsätta driva verksamheten i Sverige under namnet Ettiketto. Vi vill tacka för en god kundrelationen vi har haft hittills och ser fram emot fortsatta starka samarbeten.

Om Volati
Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 500 anställda och en årlig omsättning om drygt 5 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se.

 

För ytterligare information:
Leif Persson
VD StrongPoint Labels
+46 738 43 28 93

Rikard Ahlin
Inkommande styrelseordförande StrongPoint Labels
+ 46 708 83 69 30