Gå vidare till innehållet

Så löser du utmaningarna kring logistiken av e-handlad mat

Publicerat: 18. augusti 2020

I takt med att antalet e-handelskunder växer, blir de dagligvaruhandlare som startar upp e-handel snabbt medvetna om de utmaningarna som uppstår för att kunna hantera onlinebeställningar av livsmedel på ett effektivt, snabbt och felfri sätt. Penna och papper kanske fungerar i början, men på det sättet det blir snabbt svårt att hantera lönsamma volymer. I detta blogginlägg tipsar vi om hur du kan övervinna utmaningarna och istället skapa effektiva och skalbara logistikrutiner för din dagligvaruhandel.

Därför är logistiken av e-handlade dagligvaror utmanande

Alla branscher har olika utmaningar när det gäller att transformera om sin verksamhet till e-handel. Klädindustrin utmanas av aspekten att produkten ska passa kunden och den mängd returer det orsaker, möbelförsäljare utmanas av storleken på produkterna och för elektronik är en utmaning det höga produktvärdet och bedrägerier.

För livsmedelsbutiker som arbetar med e-handel kan listan över utmaningar göras lång:

Att plocka ihop och leverera en order med alla dessa utmaningar med bara penna och papper som hjälpmedel är både tidskrävande och gör verksamheten sårbar för misstag. Men istället för att vänta på att drabbas av hanteringen av en accelerande e-handel kan du kolla på vilka logistiklösningar som finns tillgängliga.

StrongPoint är specialiserade på e-handelslogistik för livsmedel

Eftersom villkoren för livsmedelslogistik är så olika från andra branscher, är det väl värt att undersöka investeringar i en orderhanterings- och plockningslösning som utvecklats för dagligvaruhandeln. Endast med en specialiserad lösning får du en optimerad plockväg för butiksmiljöer, integration till vågar för frukt, grönt och andra lösviktvaror, rutiner för säker hantering av produkter med åldersrestriktioner och mycket mer.

Väljer ni en helhetslösning kommer ni också ha stöd för alla led som uppstår efter att en beställning har plockats så ni kan erbjuda konkurrenskraftiga leveransalternativ som hemleverans, upphämtning i butik, drive-thru och Click & Collect hämtskåp som ger dina kunder mer flexibilitet och skapar konkurrensfördelar för din verksamhet.

Vad sker härnäst?

För att övervinna de speciella utmaningarna med onlinehandel av dagligvaror vet vi att du behöver en logistiklösning som hanterar de unika utmaningarna som följer med att sälja livsmedel. StrongPoint är specialister på hela logistikflödet av e-handel av dagligvaror.
Kontakta oss gärna om du vill diskutera hur vi kan hjälpa dig.